• Hovedmedlemmer

 • RSS Estate News

 • Majorstua kan få Europas første miljøfyrtårn

  Publisert: 25. januar 2016

  Veidekke og OBOS har planer om et helt nytt boligkvartal 300 meter fra Majorstua T-banestasjon mot Frogner Stadion. Inkludert i planene er et 22 etasjer høyt plusshus som skal produsere mer energi enn bygget forbruker. I så tilfelle blir bygget det første høyhuset som blir såkalt Plusshus.

  – For vår del handler dette om å ta klimaambisjonene på alvor, sier sier Emil Paaske, leder for Veidekke Eiendom til Aftenposten: – Vi hopper over en generasjon av boligblokker med passivhus og har latt oss inspirere til å gjøre dette til et energipositivt hus. Det er på mange måter å gå ti år frem i tid med tanke på de tekniske ambisjonene. Forutsetningene som ligger til grunn er å gjøre dette høyt nok for å fange sollys og energi for å få de resultatene man ønsker seg,

  Skjermbilde 2016-01-25 kl. 10.01.44

  ill. OBOS/Veidekke

  Målet er at bygget også skal kunne avgi energi til omliggende bygninger i kvartalet. Paaske mener det nye miljøtårnet vil være et stort fremskritt for byen i et klimaperspektiv.

  – Dette blir den første energipositive blokken av denne størrelsen. Her er man også 300 meter fra et av Norges største kollektivknutepunkt, og dermed kan dette bli et nesten bilfritt prosjekt. Gjennom dette bygget utfordrer vi politikerne på deres egne ambisjoner. Vi mener at du gir politikerne en fantastisk mulighet til å være med på en fremtidsrettet byutvikling, så vi har sterk tro på at prosjektet blir realisert.

  Del sak:
  logo
  logo