• Hovedmedlemmer

 • RSS Estate News

 • Rodeo er kåret til årets Master Planner

  Publisert: 25. september 2015

  Årets Master Planner ble kåret for første gang under Oslos Urban Arena i juni 2014. Formålet med prisen er å hedre arkitektenes viktige arbeid med byplanlegging. Den gang stakk LPO av gårde med prisen, ikke minst takket være deres arbeid med Vulkanområdet i Oslo. I år var det fem arkitektfirmaer som kom gjennom nåløyet og fikk delta i en avgjørende batalje der de først fikk presentere sine arbeider gjennom 20 slides á 20 sekunder, før de barket sammen i en heftig fight club og debatterte hverandres prosjekter og filosofi. Fjorårsvinneren LPO møtte Nordic, White, DARK og Rodeo arkitekter. I en smekkfull sal på Kulturhuset sto til slutt sto utfordreren Rodeo tilbake som vinneren.

  CPsrKqlVAAQzaEG

  ill: Henning Sunde (til høyre i bildet) slår hardt nedenfra under fight club-seansen.

  Juryens begrunnelse:

  Prisen for årets «master planner» går i år til Rodeo arkitekter. I konkurranse med landets største og mest erfarne plankontorer med jevnt over sterke presentasjoner, trakk Rodeo det lengste strået. Rodeo viser hvordan manglende portefølje kan kompenseres for gjennom en dyp og grundig interesse for planfaget, samt en satsing på flerfaglighet som utgangspunkt for kommersiell praksis. Hvor konkurrentene viste til lekre renderinger og fyndord om «mennesket i sentrum», viste Rodeo til viktigheten av medvirkningsprosesser og faglig nysgjerrighet. Juryen mener potensialet for denne typen praksis er underkommunisert  i arkitektfaget, og at Rodeos perspektiver ikke kun er forfriskende, men også antagelig helt nødvendige i framtidas byutvikling. Vinneren bør også minne de store kontorene om at arkitektkontorene ikke kun må svare på planoppgaver, men også være premissleverandører i planlegginga. Juryen gratulerer derfor Rodeo med seieren, og ser fram til enda skarpere konkurranse neste år.

  I juryen satt Halvor W. Ellefsen, AHO (juryleder). Sverre Landmark i Aspelin Ramm og Anne Bertine Fagerheim, Statens Vegvesen.

  For mer info, kontakt:

  Halvor W. Ellefsen (juryens leder) mob. 481 93099

  Henning Sunde, Rodeo arkitekter mob. 99640364

  Erling Fossen, daglig leder Oslo Urban Arena AS mob. 90754954

  Del sak:
  logo
  logo